3 Mart 2009 Salı

Dram Filmleri İzle,Dram Sineması İzle



Tür : Dram

Gösterim Tarihi : 24 Ekim 2008

Yönetmen : Nuri Bilge Ceylan

Senaryo : Nuri Bilge Ceylan , Ebru Ceylan

Görüntü Yönetmeni : Gökhan Tiryaki

Yapım : 2008, Türkiye / Fransa / İtalya , 109 dk.

Oyuncular

Hatice Aslan (Hacer) , Yavuz Bingöl (Eyüp) , Ercan Kesal (Servet) , Rıfat Sungar (İsmail)

KONUSU

Gerçeği bilmek, görmek istememek, duymamak veya hakkında konuşmamak, kısacası “;Üç Maymun”u oynamak onun var olduğu gerçeğini değiştirir mi? Sorgusu üzerine inşa edilen film, Ceylan’ın sözleriyle, “küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin, gerçeği örtbas ederek herşeye karşın birarada kalma çabasını” anlatıyor.

Yaklaşan genel seçimlere bir muhalefet partisinden aday olarak girecek iş adamı Servet, ıssız bir yolda trafik kazası yapar. Ölümle sonuçlanan kaza sırasında araçta bile olmayan şoförü Eyüp’e para verip yalan söyleterek ölümün sorumluluğunu almasını ister. Servet, kendisi yerine hapse giren Eyüp’ün karısı Hacer ile de ilişkiye girmeye başlayınca, olaylar sonunda bir aile dr**** sebep olacak kadar karışır.

2008 Cannes Film Festivali’nde yarışan film, hem eleştirmenlerden tam not aldı, hem de Nuri Bilge Ceylan’a Uzak ve İklimler ile kazanamadığı “En iyi Yönetmen” ödülünü getirdi.

Devamını Okuyun...






Tür : Dram

Gösterim Tarihi : 4 Mayıs 2007

Yönetmen : İsmail Güneş

Senaryo : İsmail Güneş , Ömer Faruk Birpınar

Görüntü Yönetmeni : Baybars Tekin , Ahmet Bayar

Müzik : Murat Özdemir

Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Mehmet Özgür (Turgut) , Yasemin Balık (Simay) , Volkan Severcan (Süleyman) , Okan Tangücü (Umut Macit) , Elif Sümbül Sert (Ülker)

Turgut, okullarda palyaço olarak çocukları eğlendiren ve bu şekilde hayatını kazanan biridir. Oğlu Umut ile birlikte kurdukları iki kişilik hayatlarında, birbirlerine tutunarak yaşamaya çalışırlarken aldıkları bir haberle hayatları kararır. Umut kan kanseridir.

Tedavi için gerekli maddi olanaklardan uzak olduğu için oğlunu kaybetmekle karşı karşıya kalan Turgut, paranın herşey demek olduğu bu dünyada sevgi ve azimle ayakta kalmaya çalışacaktır.

Devamını Okuyun...



Yapım :2008, ABD

Tür :Dram / Komedi

Yönetmen :Gurinder Chadha

Senaryo :Paul Mayeda Berges, Gurinder Chadha, Louise Rennison (Kitap)

Yapımcı :Gurinder Chadha

Görüntü Yönetmeni :Dick Pope

KONUSU

Birgenç kız ergenliğin yükseliş vedüşüşleriniyaşıyor. Herşey onun için çok yeni.Ve bunlarıpaylaşabileceği tek dostu günlüğü…

GeorgiaNicolson 14 yaşında bir gençkızdır.Gürültücü bir aileye ve sinir bozucu birkızkardeşe sahiptir. Georgia okulun sarışın havalı kızlarınabenzemez.Ergenliğin en bunalımlı günleri onun için dahada zor geçmektedir.

Devamını Okuyun...






Yapım:2008 ~ Almanya, Fransa, israil

Tür:Dram

Yönetmen:Eran Riklis

Senaryo:Suha Arraf, Eran Riklis

Yapımcı:Eran Riklis

Görüntü Yönetmeni:Rainer Klausmann

Müzik:Habib Shadah

Filmin Konusu:Bu ironik ve iyimser dramın kahramanı, limon ağaçlarını korumak için İsrail devletiyle mücadeleden sakınmayan Filistinli bir dul kadın, Selma. Duvarın İsrail tarafına İsrail savunma bakanı bir villa inşa edince, Selma’nın limon bahçesi, ulusal güvenliği tehdit eden bir unsur olarak tanımlanır ve yıkılmasına karar verilir. Hakkını ve limon ağaçlarını korumak için elinden geleni esirgemeyen Selma, tuttuğu avukata âşık olup, bir de üzerine davası uluslararası bir hadiseye dönüşünce her şey karmakarışık olur.



http://www.imagination-llc.com/img/titles_large/BR-Poster-small.jpg


Yapım : 2008, ABD


Tür : Dram / Gerilim / Korku

Yönetmen : John Suits, Gabriel Cowan

Senaryo : John Suits, Gabriel Cowan

Oyuncular : Eve Sigall, Ailsa Marshall, Michael Mclafferty, David Higlen, Brad Culver, Kim Estes, Keith Foster, Austin Highsmith, Jeff Atik, Terri Marsteiner, Sara Tomko, Steve Cembrinski, Bryce Gerlach, Brandon Stacy, Patti O’donnell

Yapımcı : Gabriel Cowan, Bryce Gerlach, Kerry Johnson Bailey

Görüntü Yönetmeni : John Suits, Gabriel Cowan

Müzik : Chris Kidd, Kari Rae Seekins, Karl Suits, Tim Ziesmer

Süre : 1 saat, 29 dk.


Devamını Okuyun...



EKLENİYOR!!!